Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Mysterieuze stickermaakster meldt zich: ,,Ik wil vrolijkheid verspreiden”

Fietsers in Rotterdam zien ze al een jaar of drie opduiken: geschilderde stickers met een grappige tekst, geplakt op de zwart-witte palen bij het verkeerslicht. Wie de maker is, bleef lang een mysterie. Tot nu.

Tessa heet ze, Tessa Biemans. Ze is dertig. Is beeldend kunstenaar en woont in Rotterdam. ,,Ik ben er bijna drie jaar geleden mee begonnen”, vertelt ze. ,,Heel weinig mensen weten dat ik het ben die de stickers maakt. Mijn ouders wel, en een paar vrienden. Eén van mijn vrienden vertelde me een tijd geleden dat hij de stickers in de stad had gezien. ‘Dat lijkt me echt iets voor jou’, zei hij. Ik kon mijn gezicht niet in de plooi houden.”

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam