Leo en Joke verkopen nog de laatste spullen, voordat de familiezaak Verhoeff Ruitersport en Outdoor er na 101 jaar mee stopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo en Joke verkopen nog de laatste spullen, voordat de familiezaak Verhoeff Ruitersport en Outdoor er na 101 jaar mee stopt. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Na 101 jaar sluit dit familiebedrijf zijn deuren: ‘De laatste keer de deur op slot draaien, zal slikken zijn’

Na 101 jaar sluit familiebedrijf Verhoeff Ruitersport en Outdoor zijn deuren. En dat is best even slikken voor echtpaar Verhoeff, dat met pensioen gaat en nu nog boven de winkel in Capelle aan den IJssel woont.

Een familiebedrijf na 101 jaar ontmantelen is een flinke klus. Alle laatste spullen verkopen, door stallen vol voorraad gaan. Nee, veel tijd om na te denken wat het voor het stel betekent om straks vaarwel te zeggen tegen de zaak die al decennialang in hun familie zit, is er niet. ,,We hebben achter ook nog een grote hal staan waar best wat voorraad zit. En nog onze schuren... In die honderd jaar kun je een hoop verzamelen hè’’, vertelt Joke Verhoeff (61), die al tientallen jaren de winkel samen met haar man Leo van Leening (65) runt. Nu gaan ze samen met pensioen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam