Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

Na Hudson’s Bay zegt ook buurman Topshop Rotterdam vaarwel

Na Hudson’s Bay zegt nog een warenhuisketen Rotterdam vaarwel. Het Britse Topshop, dat slechts twee jaar geleden neerstreek aan de Hoogstraat, laat via een bordje achter de winkelruit weten dat de zaak gaat sluiten. Wanneer precies is nog onbekend.

De Rotterdamse Topshop opende in 2017, op dezelfde dag als Hudson’s  Bay. Kooplustigen kunnen het pand in via de ingang aan de Hoogstraat, maar ook vanaf elke verdieping van Hudson’s Bay. De zaken staan commercieel los van elkaar: Topshop valt onder de Britse Arcadia Group, terwijl Hudson’s Bay in handen is van Canadezen. De komst van Topshop naar Rotterdam werd destijds met veel bombarie aangekondigd. 

Kalverstraat

Topshop, dat sinds 1964 bestaat en zich richt op kleding voor meisjes en vrouwen tussen de 15 en 45 jaar, zit al enige tijd in zwaar weer. Niet alleen sloten de Britten tientallen vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, ook trok het zich volledig terug uit de Verenigde Staten. De eerste Nederlandse vestiging opende in 2015 aan de Kalverstraat in Amsterdam. 

Met het verdwijnen van Hudson’s Bay en het Britse Topshop komt het voormalige V&D-pand nagenoeg leeg te staan. Eerder kondigde ook Saks OFF 5th zijn vertrek aan uit het pand, dat in handen komt van de vastgoedbedrijven Signa en RFR. Het bord achter de ruit van de Topshop verwijst klanten door naar de Amsterdamse vestiging. Wat er met de winkel in Den Haag gaat gebeuren, is onbekend. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam