De Straatweg in Hillegersberg waar de trouwtaxi's voor de deur van het oude raadhuis staan te wachten op de kersverse bruidspaartjes.
Volledig scherm
PREMIUM
De Straatweg in Hillegersberg waar de trouwtaxi's voor de deur van het oude raadhuis staan te wachten op de kersverse bruidspaartjes. © RTC

Na trouwerij in het raadhuis droeg Hans zijn Bep naar de zolderkamer: ‘Alleen de laatste overloop hoor’

rotterdam van toenWat een boel reacties kregen we binnen op onze raadplaat. Dat is ongetwijfeld te danken aan de blikvangers op wielen die de Straatweg in Hillegersberg rond 1970 omtoverden in een avenue van bijna Amerikaanse allure. De heerlijke oldtimers deden dienst als trouwtaxi's waarmee de bruidspaartjes en hun gasten van en naar het oude raadhuis - op de achtergrond - werden vervoerd. En ja, dat roept natuurlijk mooie herinneringen op.

  1. Onderzoeker: Keepers maken wel zeven keer meer kans op polsblessure dan veldspelers

    Onderzoe­ker: Keepers maken wel zeven keer meer kans op polsblessu­re dan veldspe­lers

    ‘Wat is dat toch met onze Justin Bijlow?’ riep de Feyenoord-aanhang vertwijfeld uit toen afgelopen weekend het onheilsbericht over een nieuwe blessure voor de Feyenoord-goalie bekend werd. Dit keer is het een breuk in de pols die de keeper langere tijd aan de kant houdt. Domme pech? Niet helemaal. Volgens Ellen Kemler, senior onderzoeker bij VeiligheidNL, wijzen de cijfers uit dat Bijlow ook in de risicogroep zit.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam