De schoolexamens zijn vandaag begonnen. Zoals hier op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel, waar de leerlingen zwoegen voor hun diploma. Vandaag stonden de vakken Nederlands (mavo), bedrijfseconomie (havo) en wiskunde (vwo) op het programma.
Volledig scherm
De schoolexamens zijn vandaag begonnen. Zoals hier op het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel, waar de leerlingen zwoegen voor hun diploma. Vandaag stonden de vakken Nederlands (mavo), bedrijfseconomie (havo) en wiskunde (vwo) op het programma. © Stephan Tellier

Na twee jaar weer eindexamenzenuwen: ‘Leerlingen hebben die spanning wel gemist’

Het is zover: wekenlang blokken, de hersens laten kraken en pieken op het juiste moment. De eindexamens zijn begonnen. En dat na een bijzonder jaar. Zo’n 240 leerlingen van het Krimpenerwaard College trappen deze week af voor de laatste loodjes. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam