Volledig scherm
Sigrid en Remco Abel proosten in hun andere restaurant, Tasman, op de toekomst van Abel. © Archieffoto Jan Kok | Boomerang Fotografie

Na verwoestende brand is wederopbouw restaurant Abel begonnen: ‘Eind februari moet alles weer draaien’

De schop is in de grond en het horecapaar Remco en Sigrid Abel uit Poortugaal is dolblij. Eindelijk begint de wederopbouw van het in september vorig jaar afgebrande restaurant Abel aan de Albrandswaardsedijk. ,,Volgende week wordt er geheid en eind februari moet alles weer draaien.’’

Na het vinden van de bouwers – StrandBaak uit Utrecht en het Naaldwijkse Boksman – zetten de ondernemers deze zomer een enorme stap om Abel te laten herrijzen. De bouwcombinatie gaat in een paar maanden tijd een circa 800 vierkante meter grote zaak in natuurgebied De Rhoonse Grienden neerzetten. De bij trouwlustige stellen zo geliefde koepel, waarin plaats is voor zo’n 120 mensen en die rondom open kan bij mooi weer, krijgt zeker ook een plek op het terrein van ‘Abel 2.0’.   

Tekst loopt onder de foto door.

Volledig scherm
Zo moet restaurant Abel er eind februari 2020 uitzien, al is het sedumdak vanwege de hoge kosten nog niet helemaal zeker. Wel komen er, zo zegt Remco Abel, meer zonnepanelen op het dak. © Abel

Abelgevoel

Remco Abel belooft een ongedwongen, knusse zaak waarin door schuifwanden meerdere kleine feesten tegelijk gegeven kunnen worden. Daarnaast kan de hele ruimte voor één partij worden afgehuurd. In totaal zal er plek zijn voor negenhonderd gasten. Ook krijgt het nieuwe restaurant een grote serre met fikse planten waarvan het dak geopend kan worden. Vanuit elke ruimte is er goed zicht op de Oude Maas.

Voor het interieur is een van de bekendste horecadesignfirma’s van het land aangetrokken, De Horeca Fabriek van Rein Rambaldo. Verantwoordelijk voor de overdadige en opvallende interieurs van bijvoorbeeld MaMa Kelly in Den Haag in Amsterdam en Herman den Blijkers’ Goud in Rotterdam. Remco Abel: ,,D’r komen zeker opvallende elementen in het restaurant, maar zo extreem als in die zaken wordt het niet. Dat zijn ook grote stedenrestaurants, wij zitten hier in het groen. Wij blijven dicht bij het Abelgevoel van voor de brand.’’

Tekst loopt verder onder de foto. 

Volledig scherm
De ‘eerste versie’ van Abel heeft op de kop af 19 jaar bestaan. De zaak opende op 19 september 1999 en op 19 september 2018 brandde het tot de grond toe af. De oorzaak van de brand is niet te achterhalen gebleken. © archieffoto Frank de Roo

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam