Volledig scherm

Na voetbalreis naar Praag gaat alles in vlammen op

Feyenoord-hooligans hebben een busonderneming in Middelharnis in brand gestoken nadat ze door het bedrijf in Praag waren achtergelaten. Dat vermoedt de Rotterdamse politie. De hooligans werd de terugreis geweigerd nadat ze een bus van het touringcarbedrijf hadden vernield. Dreigementen en brandstichting richtten de eigenaar van het bedrijf daarna te gronde, schrijft het AD vandaag.

De 39-jarige Michel verzorgt 3 jaar lang schoolreisjes en bedrijfsuitjes met zijn kleine reisbureautje Michel Travel. In augustus van dit jaar boekt een groep van 38 Feyenoordfans bij hem een driedaagse trip naar het Europa League-duel tussen Sparta Praag en de Rotterdamse voetbalclub.

Woedend
Op 29 augustus stapt het gezelschap in Rotterdam op de bus voor de reis naar Praag. Michel rijdt de bus zelf. Bij aankomst in de Tsjechische hoofdstad blijkt tot zijn grote verbazing dat een aantal passagiers flinke vernielingen in zijn enige touringcar heeft aangericht. De eigenaar is woedend en besluit zonder pardon zijn passagiers in Praag achter te laten en alleen terug naar Nederland te rijden.

Doodsbedreigingen
Kort daarop verschijnen de eerste doodsbedreigingen. Een week na het duel wordt er brand gesticht in het bedrijfspand van Michel Travel in het Zuid-Hollandse Middelharnis. De politie vermoedt dat de brandstichting te maken heeft met het incident een week eerder. Het zou een wraakactie kunnen zijn van boze hooligans die in Praag werden achtergelaten, zo denkt de politie.

Anderhalve maand later gaat rond 5.00 uur ook de enige touringcar van Michel Travel in vlammen op. De bus staat op dat moment geparkeerd in het Brabantse Diessen en brandt volledig uit.

Stekker eruit
Michel is alles kwijt. Noodgedwongen moet hij stoppen met zijn reisbureau. Hij laat de zaak failliet verklaren. Op 9 november gaat de stekker er definitief uit.

'We nemen deze zaak uiteraard uiterst serieus,' zegt een politiewoordvoerder. 'Om in contact te komen met getuigen wordt er volgende week dinsdag aandacht aan geschonken in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.'

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (18%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
29319 stemmen