Volledig scherm
Een sigaretje opsteken voor je kantoor is niet meer vanzelfsprekend. © ANP XTRA

Na ziekenhuizen worden rokers nu ook verbannen bij kantoren

De stoepen van ziekenhuizen en onderwijsinstellingen waren al langer verboden terrein, maar nu binden ook kantoorcomplexen de strijd aan met rokers voor de deur. Voor het kantorencomplex Delftse Poort naast Rotterdam Centraal is een dikke gele streep getrokken.

Quote

We vinden het zeer positief dat steeds meer organisa­ties in de stad zich bezig houden met het onderwerp rookvrij

Sven de Langen

Binnen deze zone op eigen terrein mag niet meer worden gerookt. De eigenaar van de 41 verdiepingen hoge kantoorreus, CBRE Global Investors, vindt rokers voor de deur geen goede uitstraling voor het pand, net als de vele peuken op de grond.

Slecht nieuws voor de rokende gebruikers van het gebouw maar de Rotterdamse wethouder Sven de Langen (CDA, Volksgezondheid) juicht de maatregel alleen maar toe. Het is een nieuwe stap in zijn strijd richting een rookvrije stad. ,,Je ziet nu dat steeds meer organisaties zich bewust worden van wat zij zelf kunnen doen tegen roken op eigen terrein of rokende medewerkers. We vinden het zeer positief dat steeds meer organisaties in de stad zich bezig houden met het onderwerp rookvrij.” 

Roken in de openbare ruimte verbieden is nog wel een grote uitdaging. ,,Maar ook hiervoor zijn we mogelijkheden aan het onderzoeken. Wat ons betreft komen er dit jaar nog meer rookvrije plekken in de stad.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6125 stemmen