Volledig scherm
Ter ilustratie. © ANP

Naam gezocht voor nieuw hospice in Capelle aan den IJssel

Inwoners van Capelle en Krimpen aan den IJssel mogen meedenken over de naam van een nieuw hospice in Capelle aan den IJssel. 

Omdat het hospice in Nieuwerkerk aan den IJssel te klein wordt, wil de organisatie een tweede vestiging openen in Capelle. Het bestuur is momenteel druk bezig om genoeg vrijwilligers te werven om straks open te kunnen. Ondertussen moet ook een mooie naam bedacht worden voor het hospice. 

In het nieuwe hospice kunnen vier mensen die hun laatste levensfase in gaan, worden opgevangen. Nu is dat nog tijdelijk gevestigd in de M-toren van zorgcentrum de Vijverhof. De ruimte wordt geheel verbouwd en ingericht als een ‘eigen thuis’ voor een verblijf van vier bewoners.

De organisatie van het hospice wil de bewoners van Capelle en Krimpen er graag bij betrekken. ,,Het hospice moet niet alleen gevestigd zijn in deze gemeenten, maar ook geworteld zijn in de gemeenschappen”, aldus een woordvoerder. ,,Daarom vragen we mensen die zich geroepen voelen om na te denken over een passende naam.” 

Daar zit wel een aantal voorwaarden aan. De naam moet functioneel zijn, de lading dekken en geen andere associaties oproepen. De organisatie wil liever geen al te trendy namen of afkortingen. Er moet vooral warmte vanuit gaan en mensen een goed gevoel geven bij het horen van de naam.

Naamsuggesties kunnen vóór 5 mei worden gemaild naar hospicecapkrim@gmail.com. Degene die uiteindelijk de naam bedenkt die wordt gekozen, krijgt een voucher voor een diner voor twee in restaurant de Boekenkast of restaurant de Bank.

  1. 18 jaar cel voor moord op Bianca van Es: ‘Dochtertje zal haar moeder nooit leren kennen’

    18 jaar cel voor moord op Bianca van Es: ‘Dochtertje zal haar moeder nooit leren kennen’

    Barendrechter Stephan K. is vandaag veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf voor het ombrengen van zijn ex-vriendin Bianca van Es (29). Hij doodde haar op 29 november 2018 in haar appartement aan de Luntershoek in de Rotterdamse wijk Zuidwijk. De verdachte ontkende iets met de moord te maken te hebben, maar de rechtbank gelooft hem niet. De rechter stelt dat K. zijn ex op een ‘geraffineerde en gewetenloze wijze’ heeft vermoord. De familie van het slachtoffer reageerde opgelucht op de veroordeling.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam