Links de bierbrouwerij van Oranjeboom, in het midden de torenspits van de Wihelminakerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Links de bierbrouwerij van Oranjeboom, in het midden de torenspits van de Wihelminakerk. © AD/RN/ Lex de Herder

Naar Oranjeboom voor water

rotterdam van toenRedacteuren Priscilla van Agteren en Marcel Potters blikken elke week terug op het Rotterdam van vroeger. Deze week: de Oranjeboomstraat, waar altijd wat was te beleven. Het was niet alleen de thuishaven van de bierbrouwer met dezelfde naam, maar huisvestte ook een politiebureau én de charmante Wilhelminakerk, die helaas is gesloopt.

 1. Ophef over seksuele voorlichting, pertinente onzin die met drie muisklikken kan worden weerlegd
  PREMIUM
  column

  Ophef over seksuele voorlich­ting, pertinente onzin die met drie muisklik­ken kan worden weerlegd

  We studeerden hard en werkten veel. We waren allemaal jonge vrouwen die graag enquêtes afnamen. We zagen elkaar dagelijks en raakten bevriend. Op een dag ging het tijdens de pauze over borstverkleiningen. Een 20-jarige vertelde dat ze dat overwoog. De schaamte voor haar borsten begon nadat ze werd aangerand door een oom. Ze was toen tien, kreeg net borsten, at zo weinig mogelijk maar ze bleven maar groeien. Sindsdien liep ze krom en met wijde truien.
  Rotterdam
 2. Geen ouderwetse ambulance maar cabrio voor gewonde wielrenners: ‘Is volledige first responder’

  Geen ouderwetse ambulance maar cabrio voor gewonde wielren­ners: ‘Is volledige first responder’

  Niet met een ambulance, maar met een cabrio gewonde wielrenners helpen tijdens wielrenwedstrijden? Nee, het is geen 1 aprilgrap. Vanaf komend wielrenseizoen rijdt het Star of Life Team (een stichting die samenwerkt met de Ambulance Rotterdam-Rijnmond en die hulpverlening verzorgd tijdens sportevenementen) met een nieuwe cabrio mét ambulance striping. ,,De cabrio is een volledige first responder”, legt voorzitter Ruud Koornstra uit.
  Rotterdam

In samenwerking met indebuurt Rotterdam