Radiochicks van RTV Rijnmond. In het midden zit Natasja Morales.
Volledig scherm
Radiochicks van RTV Rijnmond. In het midden zit Natasja Morales. © Jan de Groen

Natasja Morales wint Bep Slechte Prijs voor versterken van de positie van jonge meiden

Natasja Morales heeft de Bep Slechte Prijs van Zonta Club Rotterdam gewonnen voor haar rol in de versterking van de positie van jonge vrouwen in Rotterdam. Zij ontvangt de prijs maandag 21 oktober voor haar al jaren lopende participatieproject Chicks And The City.

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. De luchtkwaliteit in Rotterdam is zo slecht nog niet, zegt Europees Milieuagentschap

  De luchtkwali­teit in Rotterdam is zo slecht nog niet, zegt Europees Milieu­agent­schap

  Het is beter gesteld met de luchtkwaliteit in Rotterdam dan men denkt. Het Europees Milieuagentschap kwalificeert de luchtkwaliteit in Rotterdam als ‘goed’, afgaande op de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dat betekent dat de kans op het krijgen van aan luchtvervuiling gerelateerde ziekten, waaronder kanker, er een stuk minder is. Vorig jaar bleek uit cijfers van het RIVM nog dat Rotterdam de meest vervuilde stad van Nederland was.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam