Volledig scherm
Radiochicks van RTV Rijnmond. In het midden zit Natasja Morales. © Jan de Groen

Natasja Morales wint Bep Slechte Prijs voor versterken van de positie van jonge meiden

Natasja Morales heeft de Bep Slechte Prijs van Zonta Club Rotterdam gewonnen voor haar rol in de versterking van de positie van jonge vrouwen in Rotterdam. Zij ontvangt de prijs maandag 21 oktober voor haar al jaren lopende participatieproject Chicks And The City.

Presentatrice, cultureel ondernemer en projectcoördinator Natasja Morales is bekend in de wereld van meidenradio. In 2005 presenteerde zij het programma #ChicaRadio met meiden uit het centrum van Rotterdam bij MegaStadFm en Funx radio. Daarna deed zij dat voor RTV Rijnmond met het programma ‘Chicks And The City’.

Sinds 2019 richt Chicks And The City zich volledig op podcasts en nemen zij iedere woensdag een nieuwe podcast en live stream op in Bibliotheek Rotterdam. In de jongerendocumentaire ‘De meiden van Chica Radio’ laat Natasja als maker en personage een deel van haar privéleven zien en werkt ze aan de zelfredzaamheid van deze meiden.

Gepassioneerd

De Bep Slechte Prijs is vernoemd naar een van de oprichters van Zonta Club Rotterdam, de Rotterdamse tak van Zonta International. Bep was erg gepassioneerd over het verbeteren van de positie van vrouwen. Ter nagedachtenis aan deze bijzondere dame wordt sinds 2010 om de drie jaar de Bep Slechte Prijs toegekend aan een persoon die een project opzet waarmee de positie van vrouwen wordt verbeterd. De prijs bestaat uit een bedrag van 5000 euro en een beeldje van de Rotterdamse Wil Schrijver.

Eerdere ontvangers waren Floor Brouwer (2016) initiator en drijvende kracht achter Stichting Bont, Annemieke de Jong van Steunpunt Studerende Moeders (2013) en Karin van Paassen en Marleen Engbersen van WEB Foundation (2010) voor hun project Lovecheck.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam