Nathan Rutjes.
Volledig scherm
Nathan Rutjes. © ANP

Nathan Rutjes overleeft zevende aflevering Wie is de Mol

UPDATENathan Rutjes heeft de zevende aflevering van het populaire AVRO-programma Wie is de Mol overleefd. De oud-Spartaspeler, die zich inmiddels heeft ontpopt tot publiekslieveling, is de enige Rotterdammer in het gezelschap van de vijf nog overgebleven bekende Nederlanders. 

In de laatste minuten spande het erom of Rutjes zijn avonturentocht door China wel zou mogen voortzetten. Mede-deelnemer Buddy Vedder moest een kaart trekken en een persoon aanwijzen wiens scherm daarna rood of groen zou oplichten. Hij koos Rutjes en aangezien zijn scherm groen kleurde, blijft hij in de race. 

In het programma probeert een groep opdrachten uit te voeren voor geld. Onder hen is één iemand die dit probeert te saboteren. Deze persoon is De Mol. De komende drie uitzendingen moet blijken wie dat is. Behalve Rutjes en Vedder zijn nog Leonie ter Braak, Miljuschka Witzenhausen en Rob Dekay nog van de partij. Het programma begon in januari met tien kandidaten.

Gespreksonderwerp

Rutjes was vooral het gespreksonderwerp op Twitter tijdens de lasergame-opdracht, waarin de vijf deelnemers tegen ‘de Mol’ moesten spelen. Hierbij moesten ze - terwijl de Mol incognito het vuur op hen opende - zo veel mogelijk geld verzamelen door rode lasers in groene te veranderen. 

Ook kon De Mol in het spel worden uitgeschakeld door raak op hem of haar te schieten. Dit lukte Rutjes, die als laatste in het lasergevecht aan de beurt was. Het zweet op zijn voorhoofd spreekt boekdelen volgens sommige kijkers: als Nathan de Mol is, had hij natuurlijk al 4 speelrondes achter de rug. Of hij is gewoonweg een hele fanatieke speler.

De opnames van het programma waren afgelopen voorjaar, nog voor de uitbraak van het gevreesde Corona-virus in China.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam