Volledig scherm
© John de Pater

Natte sneeuw bij Bruggenloop: 'Trek meerdere lagen aan'

De organisatie van de Bruggenloop raakt niet in paniek van de winterse weersvoorspellingen voor het aankomende weekend. ,,Dat het koud wordt, is sowieso een feit. Maar dat is het altijd.'' 

Organisator Mariska Kavelaar verwacht vooralsnog geen aanpassingen aan het programma van de loop, die op zondag 10 december plaatsvindt. ,,We laten ons informeren over de verwachtingen'', legt ze uit. Daarvoor werkt de organisatie samen met weerman Ed Aldus.

De meest recente voorspelling is natte sneeuw in de ochtend. Mocht er toch ineens een dik pak sneeuw voorspeld worden, dan treden er speciale protocollen in werking. ,,We houden het in de gaten, maar er is nu nog geen reden om dingen te veranderen.'' 

Advies

Deelnemers aan de Bruggenloop krijgen een kledingadvies via de website van het evenement en een speciale app, die dit jaar gelanceerd is. Elke dag is er een update die aangeeft hoeveel lagen de lopers moeten dragen, afhankelijk van hoe snel ze de 15 kilometer willen afleggen en de laatste weersvoorspelling.

Naar verwachting zullen er zondag twaalfduizend deelnemers aan de start van de Bruggenloop verschijnen. Het evenement was in oktober al uitverkocht.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam