Het Park bij de Euromast biedt veel bloemenpracht momenteel.
Volledig scherm
Het Park bij de Euromast biedt veel bloemenpracht momenteel. © Marco De Swart

Natuur trekt zich niks aan van het coronavirus en dat geeft de burger moed

Ieder jaar zorgen bloemen en planten, die uitbundig tonen dat het lente is geworden, voor een glimlach op het gezicht van Rotterdammers. Maar dit jaar biedt de opkomende flora extra vreugde. Want nu we met zijn allen flink veel binnen zitten, is het bij een ommetje of hardloopronde héél fijn om te zien dat de natuur zich niks aantrekt van het coronavirus. 

Tulpen en narcissen hebben zich uit de koude grond gewurmd en stralen nu in parken en perken. En zo’n magnolia zorgt voor warme kleuren in de toch wat stenige omgeving van de Westerkade in het Scheepvaartkwartier. Het geeft de burger moed. 

(Tekst loopt door onder de foto)

De Wilhelminapier gezien 'door' een magnolia vanaf de Westerkade.
Volledig scherm
De Wilhelminapier gezien 'door' een magnolia vanaf de Westerkade. © Marco De Swart
De lente laat zich zien bij de Kralingse Plas.
Volledig scherm
De lente laat zich zien bij de Kralingse Plas. © Marco De Swart

Het online weerplatform Weeronline voorspelt dat het na een lange periode met temperaturen onder de norm voor de tijd van het jaar in het weekeinde ‘duidelijk warmer’ wordt. In het zuiden van het land is er zelfs kans op een officiële warme dag, dus 20 graden Celsius of meer. Dat gaat in Rotterdam en omgeving praktisch zeker nog niet lukken dit weekeinde, hier moet worden gedacht aan 16 tot 19 graden.

Tegelijkertijd voegt Weeronline terecht toe dat ‘we ons moeten bedwingen om niet massaal naar buiten te gaan’. ‘We zullen moeten genieten van het aangename weer in de tuin, op het balkon of voor een open raam. Met open ramen kunnen we de lente letterlijk in huis halen’, aldus de meteorologen.

Komende week blijft het zacht weer. Met woensdag en donderdag als de voorspelde topdagen. Kenners spreken van groeizaam weer, omdat er ook enkele buien worden verwacht. Ongetwijfeld tot tevredenheid van de doorsnee-stadsbewoner zal de natuur er dus nog een schepje bovenop doen. Een positief en kleurrijk (voor)uitzicht. 

Narcissen vlakbij de Veerhaven.
Volledig scherm
Narcissen vlakbij de Veerhaven. © Marco De Swart

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam