Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Nederlands Kampioenschap Indoor Drone Racing komt naar Ahoy

Of Rotterdam Ahoy volgend jaar het Eurovisiesongfestival mag hosten blijft nog een weekje gissen, maar de sport- en evenemententempel op Rotterdam-Zuid heeft wel een ander bijzonder evenement binnen gehengeld: het Nederlands Kampioenschap Indoor Drone Racing. 

Ahoy is van 18 tot en met 20 oktober een racecircuit voor drones: kleine, onbemande vliegtuigjes. De beste droneracers van het land proberen de eerste twee dagen door middel van onderlinge duels een plekje te bemachtigen voor de finale, die op de laatste dag wordt gehouden. De winnaar mag zich de eerste Nederlands Kampioen Indoor Drone Racing noemen. In principe mag iedere dronebezitter zich inschrijven voor het kampioenschap. 

Het NK Indoor Drone Racing is een afgeleide van het ‘gewone’ NK, waarvan de eerste editie in 2015 werd gehouden. Indoor droneracen is intenser, omdat de piloten zich vanwege de door een dak en muren afgebakende ruimte vrijwel geen fouten kunnen veroorloven. Ze moeten hun drone langs en door allerlei obstakels laten vliegen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28777 stemmen