Volledig scherm
Aydin Peksert. © Jan de Groen

Nida royeert raadslid Peksert

Nida heeft raadslid Aydin Peksert uit de fractie gezet. Dat meldt de islamitische partij vandaag in een persverklaring. Aanleiding is diens uithaal naar prominente partijgenoten.

Peksert schreef zondag op zijn facebookpagina dat hij niet voor Nida op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat, omdat er bij de partijvoorzitter 'over mij bepaalde signalen waren binnengekomen'. Ook schreef hij onder meer dat hij door El Ouali een dubbelspion van Denk zou zijn genoemd, evenals een nep-moslim en een verrader, omdat hij te vaak contact heeft met de partij.

Nida wilde toen niet meedoen aan het 'moddergooien' en trad in overleg om vandaag met het besluit te komen het raadslid te royeren. In een brief aan Peksert schrijft het partijbestuur dat er sprake is van een vertrouwensbreuk. De partij beraadt zich zelfs op juridische stappen. 

'Uit verschillende verklaringen die tot ons zijn gekomen blijkt dat u vertrouwelijke informatie heeft gelekt aan derden (waaronder aan de politiek leider van DENK). (...) U heeft hiermee de toekomst van de partij in gevaar gebracht.'

Dit was volgens Nida de reden dat er geen plaats meer was voor Peksert op de kandidatenlijst. Ook diens uitingen op sociale media zijn niet in goede aarde gevallen bij het bestuur.

Peksert zelf heeft via Facebook alweer gereageerd. 'Het is duidelijk dat het bestuur van Nida iets te verbergen heeft en volledig in paniek is', schrijft hij. 

In een eerste mondelinge reactie zegt hij 'op geen enkele manier' met Denk gesproken te hebben over een overstap. ,,Maar één ding is zeker: ik ben niet klaar met politiek in Rotterdam.'' Lijsttrekker van Denk is hij zeker niet, stelt hij. ,,Die zouden ze medio januari bekendmaken en als ik dat was geworden, had ik het echt wel geweten.'' Of hij op de lijst van Denk wil? ,,Eerst maar eens een kop koffie met ze drinken.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam