Volledig scherm
Schoenenfreaks bivakkeren voor de deur van sneakerkoning Woei om de unieke sportschoen te kunnen kopen. © Frank de Roo

Niels (13) ligt 48 uur voor winkel voor unieke schoen

Hij lag 48 uur voor de deur van de Rotterdamse sneakerkoning Woei Tjin om een uniek paar sneakers te bemachtigen. Zelfs een straf van 4 uur nablijven voor spijbelen, deert de 13-jarige Niels van der Grient uit Rhoon niet. Hij is namelijk de allereerste ter wereld die de unieke sportschoenen dit weekeinde op de kop kon tikken.

Quote

Ik had geen echt belangrij­ke lessen op school, dus het mocht wel van mijn moeder

Niels van der Grient
Volledig scherm
Niels is de eerste die de schoenen mag passen. © AD
Volledig scherm
Sneakerkoning Woei geeft Niels een boks na de aankoop van zijn gloednieuwe schoeisel. © AD

De Rotterdamse sneakerkoning Woei Tjin heeft de Asics Onitsuka Tiger Colorado 85 in samenwerking met de Japanse sportschoenenfabrikant in een eigen jasje gestoken. Dat leidde tot een heuse run op de zaak van Woei in de Hoogstraat. waar zaterdag niet meer dan 300 paar in de verkoop gingen.

Omwonenden kijken met opgetrokken wenkbrauwen naar de camping die zich voor de deur van de sneakerwinkel had gevormd. Zo'n 100 fanaten uit het hele land en zelfs vanuit het buitenland brengen hier de nacht door om de felbegeerde sportschoen te kopen.

Slaapzak
De 13-jarige Niels van der Grient ligt er liefst 48 uur in zijn slaapzak voor de winkel om het schoeisel als allereerste ter wereld voor 130 euro te kopen. ,,Ik had geen echt belangrijke lessen op school, dus het mocht wel van mijn moeder,'' vertelt Niels die op dat moment spijbelt van school.

Zijn straf - 4 uur nablijven - neemt hij voor lief voor de sportschoen die de naam Woei x Onitsuka Tiger Cervidae 2 draagt. Het is de kleurencombinatie die de schoen zo gewild maakt en het feit dat er maar zo weinig van worden gemaakt. Dat maakt ze veel waard.

Verhandelen
De vorige editie die Woei in 2012 uitbracht onder de naam Cervidae wordt voor ruim 1.000 euro verhandeld. ,,Maar ik ga ze niet verkopen, hoor,'' haast Niels zich te zeggen. Hij heeft ze niet op de groei gekocht, want hij heeft al maat 42.

Jarmo von Raesfeld Meijer, medewerker van Woei, is blij met de opkomst. ,,Woensdagavond maakte ik me wel even zorgen om de drukte. Twee meisjes belden zelfs met de vraag of ze een tent mee mochten nemen.''

Volledig scherm
© AD

Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 06 11568540. (Afmelden kan door AD UIT te sturen).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam