De Rotterdamse sok heeft als thema ‘Vrije vogels in Rotterdam’, want op de sok is een kleurrijke papegaai te zien. Vogels zijn een terugkerend onderwerp in het werk van Nelom, ze staan symbool voor vrijheid zonder grenzen.
Volledig scherm
De Rotterdamse sok heeft als thema ‘Vrije vogels in Rotterdam’, want op de sok is een kleurrijke papegaai te zien. Vogels zijn een terugkerend onderwerp in het werk van Nelom, ze staan symbool voor vrijheid zonder grenzen. © Let'sdogoods

Niels Hermus verstopt sokken in Rotterdam om daklozen te steunen

Twee minuten metNiels Hermus verstopt dinsdag op verschillende plekken in de stad in totaal vijftien paar sokken. Die zijn ontworpen door een dakloze kunstenaar. Wie ze vindt, mag ze hebben. Het is de lancering van een project waarmee aandacht wordt gevraagd voor mensen die afhankelijk zijn van kledinginzameling, en met name sokken.

  1. Tweebosbuurt verzet zich tegen vernietigen van vogelnesten en vergunningen voor kap 120 bomen
    PREMIUM

    Tweebos­buurt verzet zich tegen vernieti­gen van vogelnes­ten en vergunnin­gen voor kap 120 bomen

    De Tweebosbuurt verzet zich tegen een vergunning die aan de gemeente Rotterdam is verleend voor het beschadigen en vernielen van vogelnesten in de wijk. Eind december of begin januari staan bewoners van de wijk en de gemeente (digitaal) tegenover elkaar bij de bezwarencommissie van de provincie Zuid-Holland. De gemeente heeft voor deze gelegenheid landsadvocaat Roelof Reinders van bureau Pels Rijcken ingeschakeld.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam