Volledig scherm
PREMIUM
Het Italiaanse restaurant Carpe Diem in Rotterdam belooft veel goeds. Een lekkere Italiaanse inrichting, mooie kaart, een knipogende Italiaanse ober. We plukken graag de dag, dus wat kan er misgaan? Aardig wat, zo blijkt. © Marco De Swart

Niet pluk, maar plak de dag

Gouden PollepelDit Italiaanse restaurant met Siciliaanse roots zit op de 's-Gravendijkwal. Niet de meest pittoreske hoek van Rotterdam, maar juist op dit soort plekken is het goed vissen naar pareltjes. Dan moeten die er wel zijn.

Praktisch

Carpe Diem, ’s-Gravendijkwal 105d, 3021 EH Rotterdam, (010) 2035722 carpediemristorante.nl
Open: 18.00-23.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 23.30 uur. Maandag gesloten.
Prijzen: voorgerechten 11,50-21,50 euro, hoofdgerechten 22,50-28,50 euro, nagerechten 7 euro.
Afgerekend: 145,70 euro.

De menukaart is bescheiden van omvang, met keurige viertallen van antipasti, primi en secondi en huisgemaakte dolci, een goed teken. Het interieur met zijn open keuken, grote kroonluchters, fotobehang van een pittoresk Italiaans grachtje en een opvallende zithoek in marmer en goud kun je zowel eclectisch, barok als een ratjetoe noemen, maar Italiaans is het. 

De ober is dat ook. Hij kan het hele castinglijstje voor 'Italiaanse ober' afvinken, zelfs de 'vette knipoog naar mevrouw als meneer even niet kijkt' heeft hij onder de knie. Dan de naam, Carpe Diem. Wij plukken de dag graag, vaak en smakelijk, dus wat kan er misgaan?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam