Volledig scherm
PREMIUM
Tuinkamerplantensoep, het is even wennen voor de verslaggever. © Thierry Schut

Nieuw: een diner dat is afgestemd op jouw genen

Je dna afstaan om de gezondst mogelijke maaltijd te krijgen. Het is de toekomst volgens genetisch onderzoeksbureau Omnigen uit Rotterdam en groenteteler Koppert Cress uit Monster. Verslaggever Leon van Heel deed het.

Honderd genodigden schoven gisteravond in Monster aan voor een gepersonaliseerd diner. Op basis van hun dna is onder meer bepaald hoeveel vet, koolhydraten en eiwitten ze moeten hebben en welke vitamines. De dna-maaltijd is de officiële lancering van Vers+, een programma van telers die hun groente en fruit niet meer willen produceren voor de massa, maar vanwege hun gezonde eigenschappen. ,,Of het lekker is, weet ik niet. Spannend is het wel’’, zegt Coppert Cress-eigenaar Rob Baan voorafgaand aan het dna-diner.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam