Volledig scherm
Familiehuis Daniel den Hoed © Familiehuis Daniel den Hoed

Nieuw Familiehuis Daniel den Hoed is een feit dankzij grote gift Roparun

Familiehuis Daniel den Hoed heeft 1,5 miljoen euro gekregen voor de nieuwe plek in Rotterdam. Dankzij deze gift kan het nieuwe familiehuis in 2020 de deuren openen. Het huis komt tegenover het Erasmus Medisch Centrum in het nieuwbouwproject Little C.

Er was in totaal 9,6 miljoen euro nodig voor de bouw van het nieuwe familiehuis. Hier kunnen familieleden van kankerpatiënten verblijven die in het Erasmus MC liggen. Stichting Ropuran maakte gisteravond tijdens de Goede Doelen Avond bekend dat zij het resterende bedrag van 1,5 miljoen euro schenken.

Directeur Rachel Maréchal  was dankbaar voor de gift van stichting Roparun. ,,Het is fantastisch dat we dankzij alle inspanningen van de deelnemers aan de Roparun het nieuwe Familiehuis kunnen realiseren. Het is ontzettend belangrijk dat we ook in de toekomst die nabijheid blijven bieden die kankerpatiënten en naasten hard nodig hebben in een moeilijke tijd.’’

Nieuwe wijk

Bijna anderhalf jaar geleden verhuisde de voormalige Daniel den Hoedkliniek van Rotterdam-Zuid naar het Erasmus MC. Aan de overkant van het ziekenhuis in de nieuwe wijk ‘Little C’ wordt een groter familiehuis gebouwd. In het huis kunnen straks twee keer zoveel gasten verblijven dan op de huidige locatie aan de Groene Hilledijk.

Als het huis af is heeft het 24 gastenkamer, meerdere woonkamers en keukens. Familieleden kunnen op termijn via een loopbrug naar het ziekenhuis oversteken. Naar verwachting kunnen de eerste gezinnen vanaf eind volgend jaar in het logeerhuis terecht.  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam