Volledig scherm
Het Bovenpolderpad is een nieuwe fietsverbinding tussen Park Zestienhoven en de Rotterdamse binnenstad. © Gemeente Rotterdam

Nieuw fietspad in Rotterdam: Bovenpolderpad

Rotterdam is sinds deze week een fietspad rijker. Dankzij deze gloednieuwe verbinding zijn fietsers vanuit Park Zestienhoven sneller in de binnenstad.

,,De bewoners van Park Zestienhoven fietsten eerst over het Paadje van Duizendtree", meldt de gemeente Rotterdam. ,,Nu ligt aan de andere zijde van de spoorbaan het kortere en snellere Bovenpolderpad." De grond langs het pad is momenteel nog kaal, maar daar komt deze herfst verandering in.  Dan wordt er groen geplant. 

De aansluitende Noorderbocht krijgt eind dit jaar ook een opknapbeurt. De klinkers verdwijnen uit het straatbeeld en maken plaats voor rood asfalt. 

De verbeteringen maken deel uit van een groter plan van de gemeente, dat draait om de Noord-Zuidfietsroute en de ernaast gelegen fietspaden. De route, met een lengte van 6,5 kilometer, loopt van Schieplein tot aan het Varkenoordseviaduct. Tot eind dit jaar worden er werkzaamheden aan verricht om het fietsgebruik in de stad te stimuleren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam