Het nieuwe Kindcentrum IJsselmonde bevat onder meer een fusieschool van De Kubus en De Groene Palm, SBO Van Heuven Goedhart en een Centrum voor Jeugd en Gezin. De oplevering is medio 2021.
Volledig scherm
Het nieuwe Kindcentrum IJsselmonde bevat onder meer een fusieschool van De Kubus en De Groene Palm, SBO Van Heuven Goedhart en een Centrum voor Jeugd en Gezin. De oplevering is medio 2021. © Artist impression Stichting Boor

Nieuw kindcentrum pleisterplaats voor onderwijs en zorg in IJsselmonde

De hoofdvestiging van basisschool De Kubus aan de Heindijk in Rotterdam wordt deze zomervakantie gesloopt, waarna de bouw van Kindcentrum IJsselmonde begint. Dat complex wordt volgend jaar zomer opgeleverd. De dan met basisschool De Groene Palm gefuseerde De Kubus wordt een van de ‘bewoners’ van het kindcentrum.

 1. Groot onderzoek naar twee gevonden lichamen in Zoetermeer, slachtoffers mogelijk moeder en zoon
  met video

  Groot onderzoek naar twee gevonden lichamen in Zoetermeer, slachtof­fers mogelijk moeder en zoon

  De politie heeft zaterdagmiddag een overleden vrouw en een man gevonden in een woning aan het Kramerplan in Zoetermeer. Rechercheurs hebben de hele avond en nacht grootschalig onderzoek gedaan in en rond de woning. De twee slachtoffers zijn vermoedelijk een moeder en een zoon en hebben een link met een dodelijke aanrijding in Lekkerkerk zaterdagmiddag. Daarbij zou de vader om het leven zijn gekomen.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam