Volledig scherm
De MOL Triumph. © MOL

Nieuw recordschip onderweg naar Rotterdam

‘s Werelds grootste containerschip heeft koers gezet naar Rotterdam. De nieuwe recordhouder, de MOL Triumph, is het eerste schip dat plek heeft voor meer dan 20.000 containers, 20.150 standaard 20-voetscontainers om precies te zijn. 

Met een lengte van 400 meter en een breedte van 58,8 meter heeft het dek dezelfde oppervlakte als vier voetbalvelden. Volgens planning komt de zeereus op 19 mei aan bij de Maasvlakte. Het schip zal de komende jaren tussen China en Europa pendelen.

De MOL Triumph neemt het record over van de MSC Oscar, die 396 meter lang is, 60 meter breed en 19.224 containers kan meenemen. De Oscar was in het voorjaar van 2015 voor het eerst in Rotterdam te bewonderen.

De Japanse rederij MOL (Mitsui O.S.K. Lines) geeft hoog op over de milieuprestaties van het nieuwe schip, waarvan ze er nog vijf heeft besteld. Zo laat een speciale verf op de scheepsromp het gemakkelijker door het water glijden. Ook het scheepsontwerp en de schroef zijn zo bedacht dat de Triumph 25 tot 30 procent zuiniger is dan containerschepen die een stuk kleiner zijn, claimt MOL. Het schip is ook zo gebouwd dat ze de stookolieaandrijving op termijn vervangen kan worden door een motor die op gas kan draaien. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam