Volledig scherm
Leon van Noort stapte op na ophef over een affaire die hij had met een vrouwelijke ambtenaar. © Arco van der Lee

Nieuwe baan voor 'liefdeswethouder' Barendrecht

Leon van Noort die in 2016 vanwege een liefdesrelatie op het gemeentehuis van Barendrecht opstapte als wethouder heeft een nieuwe baan. De VVD’er gaat aan de slag in de Hoeksche Waardse gemeente Binnenmaas. Daar volgt hij wethouder Wouter Joosten op die in januari opstapte.

Het vertrek van Van Noort leidde een bestuurlijke crisis in Barendrecht in. De gescheiden wethouder begon een relatie met een vrouwelijke ambtenaar en dat kostte hem zijn baan. Van Noort kreeg onder meer het verwijt burgemeester Van Belzen niet tijdig te hebben ingelicht over de liefdesrelatie. Die kwam er via het geruchtencircuit achter dat er iets speelde. Daarna viel ook de coalitie, omdat de VVD’ers verdeeld waren over de opvolging van Van Noort. Ze trokken daarom de stekker eruit.

De affaire weerhield de VVD in Binnenmaas er niet van om Van Noort voor de laatste jaren van deze raadsperiode te vragen. De partij wijst op zijn bestuurlijke ervaring op zowel lokaal als landelijk niveau. Hij was ook vijf jaar actief als raadslid en fractievoorzitter in Lansingerland en vervulde ook bestuurlijke functies binnen de partij.

De VVD-fractie in Binnenmaas heeft burgemeester André Borgdorff en de griffier gevraagd de benoeming voor te bereiden.  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam