Volledig scherm
PREMIUM
Taxichauffers uit Rotterdam en Amsterdam demonstreerden op 19 februari tegen Über op het Maliveld in Den Haag. Over twee weken rijden ze opnieuw in colonne naar Den Haag. © Joris van Gennip

Nieuwe demonstratie Rotterdamse taxichauffeurs

Rotterdamse taxichauffeurs gaan weer demonstreren tegen de ontwikkelingen in de taxiwereld. Over twee weken rijden ze opnieuw in colonne naar Den Haag. Volgens de FNV is het de laatste ‘publieksvriendelijke demonstratie’, waarbij het publiek er zo min mogelijk hinder van ondervindt. ,,We sluiten hierna niets meer uit.”

Op 19 februari reden al ongeveer honderd Rotterdamse taxichauffeurs naar Den Haag. De vervolgdemonstratie vindt precies een maand later plaats. Op 19 maart gaan er naar verwachting 1.000 taxichauffeurs uit heel het land naar het Malieveld. ,,We hebben dit keer ook de minister uitgenodigd”, zegt Gerrit Jansen van FNV Taxi. De vorige keer was de organisatie van de demonstratie nog in handen van de chauffeurs, dit keer heeft de FNV het stokje overgenomen. ,,De minister was er toen niet, maar we willen echt dat er naar ons wordt geluisterd. Dus nodigen we haar nu persoonlijk uit.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam