Volledig scherm
Anthony van Duyn is na drie bezoeken verknocht aan Schiedam. © DIJKSTRA, ROEL

Nieuwe eigenaar voor proeflokaal 't Sterretje in Schiedam

Proeflokaal 't Sterretje heeft een nieuwe eigenaar. De bekende horecagelegenheid in het centrum van Schiedam stond sinds april leeg, maar gaat begin volgend jaar weer open.

Quote

Ik was meteen verkocht

Anthony van Duyn

Twee, hooguit drie keer. Vaker was Anthony van Duyn (60) nog niet op Schiedams grondgebied geweest, voordat hij voor het eerst een kijkje nam in het leegstaande pand aan de Buitenhavenweg in Schiedam. ,,Ik kende de naam 't Sterretje dan ook niet", zegt Van Duyn in een aanstekelijke combinatie van Haags en Engels. ,,Maar het was alsof ik als kind een snoepwinkel binnenliep. Ik was meteen verkocht."

Sinds twee weken is de geboren Hagenees, die zijn jeugd doorbracht in Australië, de nieuwe uitbater van 't Sterretje. Na ruim vijftien jaar een eigen zaak in Zoetermeer te hebben gerund, wordt het centrum van Schiedam de komende jaren zijn thuisbasis. ,,Ik kreeg via-via-via de tip dat dit pand leegstond. Toen wist ik: dit is mijn plek. Ik ben meteen met allemaal mensen in de omgeving gaan praten. Iedereen was enthousiast en daar kreeg ik veel energie van."

Undercover

Het feit dat de jeneverstad de afgelopen jaren niet altijd positief in het nieuws is geweest, schrikt Van Duyn niet af. ,,De afgelopen weken heb ik undercover veel zaken bezocht. Ik heb plekken gezien waar het minder gaat, maar ook mooie plekken waar mensen met passie en plezier heel goede dingen doen. Daar wil ik mij aan optrekken."

Ondanks de wisseling van de wacht blijft de naam 't Sterretje hetzelfde. ,,Ik heb gemerkt dat die naam bekend is, dat wil ik niet veranderen." Binnen heeft Van Duyn wel het een en ander veranderd. ,,Met alle respect voor de vorige eigenaar, maar ik wil het toch iets anders gaan doen. Ik wil terug naar het gevoel van de tijd daarvoor. Daarom heb ik heel de boel opnieuw geschilderd in warme kleuren en gaat de kaart op de schop. Nog steeds in de stijl van een eetcafé, maar met wat minder gerechten. Wat mensen hier bestellen, moet gewoon goed zijn."

De komende weken kunnen omwonenden nog bezwaar indienen tegen de plannen van de horecaondernemer. Als die laatste horde genomen is, wil Van Duyn zo snel mogelijk open. De eerste boeking is al binnen. ,,Half januari komt er al een bedrijf langs voor een borrel. Ik heb gezegd: ik weet niet zeker of dan al alle vergunningen rond zijn. Maar ze durfden de gok aan."