Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de centrale hal in het opgefriste postkantoor. © Omnam Group

Nieuwe impressies: zo gaat het opgeknapte postkantoor eruit zien

Het verslonsde postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam wordt nieuw leven ingeblazen, en hoe. De centrale hal en de binnenplaats in het hart van het monumentale complex worden omgetoverd tot ware kathedralen, waar de bezoeker zich nietig zal voelen onder de indrukwekkende, hoge gewelven.

Volledig scherm
Zicht vanaf de Meent. © Omnam Group

Vooral de authentieke ruimte aan de kant van de Coolsingel, waar de zon sfeervol met het licht tovert, wordt een waar juweeltje in een pand dat – nadat het zijn postfunctie verloor – een tweede leven tegemoet gaat. Met volop leven in de brouwerij én een 150 meter hoge, ranke woontoren als eyecatcher.

De impressies van ontwikkelaar Omnam Investment Group tonen de situatie na de transformatie: dwars door het gebouw komt – als verbinding tussen de Coolsingel en het Rodezand - een nieuwe passage, die het publiek volop toegang geeft tot de begane grond van het opgeknapte gebouw.

,,Er ontstaan zeer plezierige, beschutte binnen- en buitenruimte met winkels, galeries, cafés, terrasjes en restaurants’’, zo melden de plannenmakers.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam