Eric Heusdens mocht enkele jaren geleden nog de blauwe vlag hijsen op het strand van Nesselande, ten teken dat het er veilig is.
Volledig scherm
Eric Heusdens mocht enkele jaren geleden nog de blauwe vlag hijsen op het strand van Nesselande, ten teken dat het er veilig is. © Frank de Roo

Nieuwe klap voor Leefbaar Rotterdam: gebiedscommissielid Eric Heusdens overleden

Leefbaar Rotterdam heeft een nieuwe klap te verwerken gekregen. De partij kreeg zondag te horen dat Eric Heusdens van de gebiedscommissie Prins Alexander onverwachts is overleden. Hij werd slechts 42 jaar. Begin deze maand werd Leefbaar al opgeschrikt door het overlijden van een ander prominent lid, Ronald Tol van de gebiedscommissie in Charlois, die bekend stond als de ‘burgemeester’ van de wijk. 

 1. ‘Burgemeester van Charlois’ Ronald Tol (53) van Leefbaar Rotterdam overleden

  ‘Burgemees­ter van Charlois’ Ronald Tol (53) van Leefbaar Rotterdam overleden

  Nog voordat Ronald Tol voorzitter was van de gebiedscommissie, werd hij al ‘de burgemeester van Charlois’ genoemd. Hij liet het ook niet na om zichzelf zo te noemen. Als taxichauffeur kende hij ieder hoekje en gaatje van het zuidelijk stadsdeel. Tol belichaamde Leefbaar Rotterdam in Rotterdam-Zuid; volks, kritisch, eigenwijs en betrokken. Donderdag kwam het bericht dat Tol onverwacht op 53-jarige leeftijd aan een hartstilstand is overleden.
 2. Zaak van ‘ontmaskerfilm’ krijgt na bijna twee jaar toch vervolg: OM doet onderzoek naar Oud-Beijerlander
  PREMIUM

  Zaak van ‘ontmasker­film’ krijgt na bijna twee jaar toch vervolg: OM doet onderzoek naar Oud-Beijerlan­der

  De zaak van het ‘Oud-Beijerlandse ontmaskerfilmpje’ krijgt een juridisch vervolg. In mei 2021 maakten Virgil K. en Dick van E. een waarschuwingsfilmpje bij het huis van een dorpsgenoot die het 10-jarige dochtertje van K. op een kinderfeestje zou hebben aangerand. De dorpsgenoot bleef wegens een gebrek aan bewijs toen juridisch buiten schot, maar nu gaat het Openbaar Ministerie hem alsnog vervolgen.
  Oud-Beijerland

In samenwerking met indebuurt Rotterdam