Volledig scherm
PREMIUM
Paulus van der Jagt en Linda Post leggen de laatste hand aan de lampen. © Jan de Groen

Nieuwe lampen van delen Willemsbrug

Oud staal omgevormd tot moderne lamp. Dat lijkt niet bijzonder, maar wetende dat er originele delen van de Willemsbrug voor zijn gebruikt, zet het in een ander licht. Bovendien heeft de nieuwste creatie van Linda Post van TTOTT Design ook nog eens de vorm van de rode Rotterdamse oeververbinding.

Linda Post maakte al eens lampen van delen van De Hef en houten bankjes van de oude roltrappen uit de Maastunnel. Het bleek een gat in de markt, de beperkte oplages waren in korte tijd uitverkocht. ,,Mensen worden heel blij van een stukje stad in huis'', heeft ze gemerkt. Dus lanceert de Rotterdamse nu de Willemsbruglamp.

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam