Volledig scherm
© Peter Schmidt

'Nieuwe toren in Rotterdam wordt smalste van Europa'

Het Baankwartier in Rotterdam krijgt er nóg een woontoren bij. Achter het Oogziekenhuis wordt volgend jaar begonnen met de bouw van de Baan Tower, volgens de initiatiefnemers de 'smalste woontoren van Europa'.

Quote

We gaan voor kwaliteit, met grote ramen en een natuurste­nen gevel

Bas van Dam

De 150 meter hoge woontoren komt te staan op een oppervlakte van 20 bij 20 meter, op de plek waar nu een leegstaand kantoorpand staat. ,,We hebben behoorlijk goed rondgekeken, maar we hebben in Europa geen smallere toren kunnen vinden. In Rotterdam is de Red Apple behoorlijk smal, maar deze is smaller'', aldus Bas van Dam van ontwikkelaar Being Development, die de toren ontwikkelt samen met Red Company.

De Baan Tower, nabij de Witte de Withstraat, bestaat uit ongeveer 145 huur- en koopappartementen. Variërend van compacte en complete lofts voor starters, ruime woningen voor gezinnen en luxeappartementen. Het ontwerp is van Powerhouse Company uit Rotterdam.

Cooltoren
Het wordt de tweede woontoren in het Baankwartier. Onlangs presenteerde ontwikkelaar Jan Ultee een nieuw ontwerp voor de Cooltoren, eveneens aan de Baan. Deze toren met 280 huur- en koopappartementen moet volgens planning in 2018 zijn opgeleverd.

Ontwikkelaar Van Dam ziet nog wel brood in een directe buurman met 145 extra appartementen. ,,Er is zeker vraag naar. En we gaan voor kwaliteit, met grote ramen en een natuurstenen gevel.''

Volledig scherm
© Powerhouse Company
  1. Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiedenis bloot

    Verbouwing legt een stukje gruwelijke geschiede­nis bloot

    ‘Uw adres is Het Wonder’. Op de Noordmolenstraat in Rotterdam-Noord kwam na een verbouwing van een pand deze oude reclame tevoorschijn. Het Stadsarchief Rotterdam dook de archieven in en ontdekte het treurige verhaal achter manufacturenwinkel Het Wonder. De zaak was van Israël Levi de Winter. Hij stierf in september 1942 op 33-jarige leeftijd in Auschwitz. Ook zijn vrouw en dochtertje van nog maar 5 jaar overleefden de gruwelijkheden niet.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam