Volledig scherm
© Peter Schmidt

'Nieuwe toren in Rotterdam wordt smalste van Europa'

Het Baankwartier in Rotterdam krijgt er nóg een woontoren bij. Achter het Oogziekenhuis wordt volgend jaar begonnen met de bouw van de Baan Tower, volgens de initiatiefnemers de 'smalste woontoren van Europa'.

Quote

We gaan voor kwaliteit, met grote ramen en een natuurste­nen gevel

Bas van Dam

De 150 meter hoge woontoren komt te staan op een oppervlakte van 20 bij 20 meter, op de plek waar nu een leegstaand kantoorpand staat. ,,We hebben behoorlijk goed rondgekeken, maar we hebben in Europa geen smallere toren kunnen vinden. In Rotterdam is de Red Apple behoorlijk smal, maar deze is smaller'', aldus Bas van Dam van ontwikkelaar Being Development, die de toren ontwikkelt samen met Red Company.

De Baan Tower, nabij de Witte de Withstraat, bestaat uit ongeveer 145 huur- en koopappartementen. Variërend van compacte en complete lofts voor starters, ruime woningen voor gezinnen en luxeappartementen. Het ontwerp is van Powerhouse Company uit Rotterdam.

Cooltoren
Het wordt de tweede woontoren in het Baankwartier. Onlangs presenteerde ontwikkelaar Jan Ultee een nieuw ontwerp voor de Cooltoren, eveneens aan de Baan. Deze toren met 280 huur- en koopappartementen moet volgens planning in 2018 zijn opgeleverd.

Ontwikkelaar Van Dam ziet nog wel brood in een directe buurman met 145 extra appartementen. ,,Er is zeker vraag naar. En we gaan voor kwaliteit, met grote ramen en een natuurstenen gevel.''

Volledig scherm
© Powerhouse Company
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam