Volledig scherm
De nieuwe verlichting van de Willemsbrug stopte er al na een paar uur mee. © AD

Nieuwe verlichting Willemsbrug na een paar uur al stuk

Het had zo mooi moeten zijn: de opgeknapte Willemsbrug éindelijk vol in de spotlights. Toch was de bekende rode brug van Rotterdam vrijdag maar heel kort in volle glorie te bewonderen. De gloednieuwe verlichting stopte er al na een paar uur mee.

,,Frusterend”, zegt een woordvoerder van Stadsbeheer. ,,We hadden de verlichting uitgebreid getest. Iedereen reageerde er enthousiast op en we waren als gemeente ook zó trots op de verlichting.”

De Willemsbrug kreeg een grote onderhoudsbeurt. De constructie is gerepareerd en de robijnrode verf opgefrist. Na maanden vertraging, onder meer door gedoe met asbesthoudend straalgrit, werd de iconische oeververbinding vrijdag eindelijk officieel opgeleverd. Honderden mensen stonden rond de klok van 23.00 uur klaar op schepen en op de kades aan beide kanten van de rivier om te zien hoe de flitsende verlichting aanfloepte. Een feestelijk moment.

Maar in de nacht die daarop volgde, toen het publiek huiswaarts was gekeerd, begonnen de lampen aan de noordkant van de brug tegen te sputteren. Sindsdien hult de Willemsbrug zich weer in het donker. ,,Een technische storing”, zegt de woordvoerder. ,,We weten niet precies wat het probleem is, daar moeten monteurs voor komen. Maar we hebben de verlichting tot nader order uitgezet, helaas.”

Het is onbekend wanneer de sierverlichting weer werkt. Stadsbeheer hoopt dat de reparatie deze week slaagt. De functionele verlichting van het wegdek werkt wel.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
2444 stemmen