Volledig scherm
PREMIUM
Koen Zuurbier (links) en Rob Zwinkels bij de kratten waarin straks het water wordt opgevangen. © Frank de Roo

Nieuwe waterberging is buffer in natte en droge tijden voor Sparta

In drie maanden tijd wordt in de Rotterdamse wijk Spangen een enorme ondergrondse waterbuffer gemaakt. Daarin wordt vanaf deze zomer niet alleen regen opgevangen, het water wordt ook gezuiverd. Want de kunstgrasmat van Sparta mag alleen worden beregend met schoon water.

Weliswaar is het Spartapark naast Het Kasteel omzoomd door bomen, toch is het meer een plein dan een park. Steen regeert. En dat is precies het probleem in het dichtbebouwde Spangen. ,,Als het heel hard regent kan het water hier nergens naartoe'', zegt Rob Zwinkels, projectmanager bij de gemeente Rotterdam.

  1. Justitie wil dat moordenaar 
alsnog halfjaar gaat zitten

    Justitie wil dat moordenaar alsnog halfjaar gaat zitten

    Rotterdammer Urghen C. (42) kreeg in 2012 een gevangenisstraf van tien jaar opgelegd voor het doodschieten van zijn vriend Tiko Mercera. Een jaar voordat hij de straf had uitgezeten, werd hij in voorlopige vrijheid gesteld. Justitie heeft in de rechtbank van Dordrecht geëist dat hij terug de bak in gaat om dat ene jaar alsnog uit te zitten omdat hij zich niet heeft gehouden aan de voorwaarden die waren gesteld. De rechtbank bepaalde dat hij nog een halfjaar moet gaan uitzitten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam