Volledig scherm
Rozenburg veerpont © john de pater

Nieuwe wending conflict veerdienst: Ottevanger verkoopt uit het niets zijn pont

Het conflict tussen de exploitant van de veerdienst Maassluis-Rozenburg en vakbond CNV Vakmensen heeft een nieuwe wending gekregen: eigenaar Ottevanger heeft de dienst plotsklaps verkocht. De vakbond is verbouwereerd. 

Al langer zijn er spanningen tussen de bemanning en werkgever Ottevanger, die de veerdienst sinds 1 januari 2018 exploiteert. Ottevanger zou personeel stelselmatig schofferen. Vorig najaar speelde een langdurig cao-conflict en scheelde het weinig of de veerdienst was stil komen te liggen. De Vlaardingse oud-burgemeester Tjerk Bruinsma was aangesteld als bemiddelaar.

Het nieuws over de verkoop aan de Swets Group uit Zwijndrecht komt als een donderslag bij heldere hemel, stelt CNV Vakmensen. ,,De verkoop is dinsdag beklonken, we wisten van niks. De werknemers kregen dit nieuws vanmorgen tot hun verbijstering via een mailtje te horen.” Volgens de vakbond is de consternatie op de werkvloer groot.

Bemiddelaar

De vakbond weet niet wat dit betekent voor het werk van bemiddelaar Bruinsma, die nog druk was met zijn taak. 

Volgens Boy Ottevanger heeft de verkoop weinig te maken met de lopende conflicten. ,,Ik doe het veer van de hand om persoonlijke redenen. Het klopt dat er conflicten zijn, maar dat is niet dé doorslaggevende reden geweest.‘’ Over het feit dat hij zijn personeel niet van te voren heeft geïnformeerd, zegt hij: ,,Dat is normaal in zo'n proces. Bij Swets is de continuïteit van de veerdienst gewaarborgd.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam