Volledig scherm
Herman den Blijker en Francois Geurds. ,,Ik heb enorm veel zin in dit nieuwe avontuur'', aldus Den Blijker. © Frank de Roo

Nieuwe zaak Herman den Blijker in pand François Geurds

Topkok Herman den Blijker begint een nieuwe zaak in Rotterdam. Het restaurant komt op de Lloydpier, in het pand waar sterrenchef François Geurds nu nog een zaak heeft.

De 59-jarige Den Blijker onthulde dit vanavond op de eerste editie van de rijkenbeurs Luxury Lifestyle Fair in De Doelen. De bedoeling is dat de eetgelegenheid, waarvan nog geen naam bekend is, al in december de deuren opent.

Den Blijker zei dat de grootste uitdaging zal zijn om gasten naar zijn nog te openen zaak te lokken ,,De Lloydpier is niet het allerbekendste stukje stad. Dat neemt niet weg dat ik enorm veel zin heb in dit nieuwe avontuur.’’

De bekende kok verkocht afgelopen voorjaar zijn restaurant Las Palmas op de Wilhelminapier aan de Brabantse onderneemster Eveline Wu, die vier zaken in Eindhoven heeft. Den Blijker is nog wel adviseur van die zaak, die tegenwoordig Moods heet. Den Blijker stond elf jaar aan het roer van Las Palmas.

Michelinster

Op de plek waar Den Blijker zijn nieuwe restaurant begint, begon in 2009 François Geurds zijn allereerste eigen zaak: Ivy. Nog geen jaar na de opening sleepte dit restaurant al een Michelinster in de wacht en in 2013 de tweede. In 2016 verhuisde Geurds zijn zaak - inmiddels omgedoopt tot FG - naar de Hofbogen. De sterrenchef begon in hetzelfde jaar in het pand aan de Lloydstraat een bistro. In 2017 werd dit restaurant onderscheiden met een Bib Gourmand. Dit zijn zaken waar de gast een driegangenmenu onder de 37 euro kan nuttigen, bestaande uit seizoensgebonden producten

Geurds schrijft op de facebookpagina van FG Bistro: ,,Als je ambitie hebt, als je het allerbeste wilt voor je gasten, moet je soms lastige keuzes maken." Ook wil hij voorkomen dat er geruchten de ronde doen. ,,Voordat de verkeerde praatjes de wereld ingaan, van een faillissement van FG Bistro is geen sprake, van een sluiting door personeelstekort evenmin. Soms moet je inkrimpen om (op een ander vlak) door te groeien. Meer is niet per se beter. Onze ambitie ligt in de verfijning."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam