Volledig scherm
Rapper Feis. Foto-inzet: Silfano M. © Sanne Donders

Nieuwjaarsmoord op rapper Feis volgde op woordenwisseling in café

De Rotterdamse rapper Faisal Mssyeh (32), die in de vroege ochtend van nieuwjaarsdag op de Nieuwe Binnenweg werd doodgeschoten, had kort daarvoor in een café een woordenwisseling gehad met een vriend van de vermeende schutter Silfano M. (25). Het opstootje zou zijn ontstaan nadat Feis, die met krukken liep, in de kroeg had gevraagd of hij er langs mocht. Ook Feis’ broer Bilal was betrokken bij de onenigheid.

Faisal Mssyeh, in de muziekscene bekend als rapper Feis, werd onder vuur genomen nadat hij en zijn broer Bilal de horecazaak hadden verlaten. Er werden vier kogels afgevuurd. Feis werd er door één in zijn rug geraakt. Die werd hem fataal. Zijn broer Bilal werd door twee kogels in zijn bovenlichaam getroffen en raakte levensgevaarlijk gewond. Hij lag geruime tijd in coma maar overleefde de aanslag op zijn leven.

Naast de vier hulzen die de politie na de dodelijke schietpartij op straat aantrof, werd ook een pet gevonden. Daarop bleek dna te zitten van M., een bekende van politie en justitie was. M. was lange tijd onvindbaar en uiteindelijk bleek dat hij zat ondergedoken in Kerkrade.

Zwijgrecht

Silfano M. heeft zich vanaf zijn arrestatie beroepen op zijn zwijgrecht. ,,Hij heeft dus ook niet bekend de schutter te zijn,’’ zegt zijn advocaat J. Taekema. ,,Het Openbaar Ministerie zegt ‘zo is het gegaan’ en baseert daar zijn tenlastelegging op. Maar ik durf te zeggen dat misschien wel sprake is van een heel ander verhaal; een ander scenario. Het is gebeurd met oud en nieuw, er was door getuigen veel gedronken en ik heb al tegenstrijdigheden gezien in getuigenverklaringen.’’

De raadsman verwacht dat Silfano M. voorlopig nog niks gaat zeggen. Taekema erkent dat dat wat lastig is omdat hij daardoor nog geen zicht heeft op getuigen die hij zou willen horen. Dat zou weer voor vertraging kunnen zorgen. De volgende zitting staat gepland voor 24 oktober. Dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Wat dat betreft moet rekening worden gehouden met begin volgend jaar.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam