Voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is boos op epidemioloog Susan van den Hof van het RIVM. Ook hekelt hij het bij naam noemen en sluiten van cafés die de coronaregels zouden hebben overtreden.
Volledig scherm
Voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is boos op epidemioloog Susan van den Hof van het RIVM. Ook hekelt hij het bij naam noemen en sluiten van cafés die de coronaregels zouden hebben overtreden. © ANP

Nijdige brief van horecabond naar RIVM na ‘mijd Rotterdam'-uitspraak: ‘Minimaal twee ton schade’

updateKoninklijke Horeca Nederland eist opheldering van het RIVM over het optreden van epidemioloog Susan van den Hof. Eerder deze week ontraadde zij mensen naar Rotterdam te gaan, de stad met de meeste coronabesmettingen in het land. Korte tijd later zwakte ze dat af, maar volgens de Rotterdamse Hotel Combinatie was toen al een regen van annuleringen op de hotels neergedaald.

  1. RIVM krabbelt terug: Geen negatief reisadvies voor Rotterdam, maar vermijd drukke plekken
    update

    RIVM krabbelt terug: Geen negatief reisadvies voor Rotterdam, maar vermijd drukke plekken

    Het RIVM krabbelt terug na de eerdere oproep niet af te reizen naar Rotterdam, de stad met de meeste nieuwe besmettingen van Nederland. Susan van den Hof, epidemioloog van het RIVM, zei eerder vandaag voor de camera van RTL Nieuws: ‘Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is’. ,,We bedoelen dat we mensen vragen om drukke plekken te mijden. Dit geldt niet alleen voor Rotterdam, maar ook voor andere drukke steden en plaatsen,’’ is de latere uitleg.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam