Niks liefs ontvangen op Valentijnsdag? Was dan maar naar het CS gegaan

videoGeen kaart van een stille aanbidder gekregen? Was dan maar naar het Centraal Station in Rotterdam gegaan. Daar kregen talloze passanten vandaag gratis en voor niks een paar opbeurende woorden. 

In het kader van Valentijnsdag, de dag van de liefde, waren tot 19 uur jongens en meisjes in de vertrekhal te vinden. Hun taak: lieve, opbeurende briefjes schrijven en die uitdelen aan passanten. Ze hoopten daarmee te bereiken dat mensen elkaar vaker een complimentje geven - en niet alleen op Valentijnsdag.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Honderden bezoekers van het Centraal Station in Rotterdam ontvingen vandaag een handgeschreven compliment. © Fred Ernst

Het uitdelen van complimenten was een initiatief van kunstenaarsduo Gwen van Zaane en Bibi Smink. Ze rekruteerden eerder meisjes en jongens voor het uitdelen van complimenten, maar een actie van deze omvang was nóg nooit eerder vertoond.

Op sociale media hebben verscheidene ontvangers onder de hashtag #LoveStation hun compliment gedeeld. Een wanklank is er ook: een twitteraar beklaagt zich dat visueel gehandicapten door de bijbehorende versieringen maar moeilijk de in- en uitgang van het station konden vinden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam