Nina Valkhoff maakte op de hoek van de Voornsestraat met de Zuidhoek deze muurschildering genaamd ‘Charlois Jungle’.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina Valkhoff maakte op de hoek van de Voornsestraat met de Zuidhoek deze muurschildering genaamd ‘Charlois Jungle’. © Frank de Roo

Nina geeft overal ter wereld grijze muren een ziel met haar dieren en planten

Een naaktkat, neushoornvogels, ocelots en kerkuilen. Maar ook bananenplanten, lotusbladeren en schijnridderzwammen. De Rotterdamse Nina Valkhoff (38) vereeuwigt fauna en flora op muren in binnen- en buitenland. Na een dik jaar alleen werken in Nederland, is ze net weer uitgevlogen voor opdrachten en streetartfestivals in Ierland, Italië en Zweden. 

 1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.
 2. Veel toeloop in Afrikaanderwijk voor streetartfestival Pow! Wow! Vandaag de grote finale
  PREMIUM

  Veel toeloop in Afrikaan­der­wijk voor streetart­fes­ti­val Pow! Wow! Vandaag de grote finale

  Dat de Rotterdamse Nina Valkhoff nog niet klaar is met haar muurschildering op de De La Reystraat maakt Christel en Ramco Klapwijk niet uit. Het Hellevoetse stel is naar de Rotterdamse Afrikaanderwijk gefietst omdat ze hopen nog wat kunstenaars aan het werk te kunnen zien. Ze hebben geluk want op veel plekken waar deze week een begin is gemaakt met een flinke mural wordt nog volop gewerkt door artiesten op een hoogwerker.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam