Volledig scherm
Het slachtoffer (18) werd mishandeld op © ANP

Nog drie tieners opgepakt voor mishandeling lesbisch stel

De politie heeft drie nieuwe aanhoudingen verricht vanwege de mishandeling van een lesbisch stel op het Schouwburgplein in Rotterdam. Het gaat om een 14-jarige jongen en twee meisjes van 13 en 14 jaar oud. De drie Rotterdamse tieners worden verdacht van meerdere mishandelingen.  

De mishandeling van het lesbische stel vond vorige week dinsdag plaats. Een 18-jarige vrouw, die hand in hand liep met haar vriendin, werd geslagen, geschopt en in een nekklem genomen. 

Bij de politie meldden zich gisteren twee Rotterdamse meisjes van 14 en 15 jaar oud voor de mishandeling. 

Nog een slachtoffer

De tieners zouden een dag later ook betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een ander meisje. Dit slachtoffer stapte naar de politie nadat zij over de mishandeling van het lesbische stel had gelezen. Bij deze aanval speelde de geaardheid van het slachtoffer geen rol.

Meer getuigen hebben zich gemeld bij de politie, omdat zij die dinsdag en woensdag ook last hadden van het provocerende groepje jongeren. Zij kregen het idee dat het groepje zin had om te knokken. De politie doet verder onderzoek naar de incidenten. 

Actie tegen homogeweld

Zo'n tweehonderd mensen stonden gistermiddag hand in hand op het Schouwburgplein in het centrum van Rotterdam. Ze wilden duidelijk maken dat hand in hand lopen normaal moet zijn in Rotterdam. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam