Nog even binnenkijken in het oude postkantoor, voordat hij de steigers ingaat

videoDrie weken lang is het voormalige postkantoor aan de Coolsingel nog van binnen te zien. Het monumentale gebouw is tot en met 16 juni het centrale punt voor Rotterdamse architectuur, waar publiek het festivalhart Post Podium kan bezoeken. Daarna ondergaat het postkantoor in drie jaar tijd een gedaanteverandering.

Post Rotterdam krijgt een vijfsterrenhotel met 224 kamers en een toren met 305 woningen, waarvan 20 procent in het ‘middensegment’. Dat staat voor een huur tussen de 710 en 1100 euro. Ook komt er veel ruimte voor horeca en winkels in de centrale hal, die publiek toegankelijk wordt.

Het iconische hoofdpostkantoor is al een eeuw oud en heeft jaren leeggestaan. Daar komt met de verbouwing een einde aan. Het nieuwe gebouw heeft straks vijf extra ingangen, een passage en een binnenplaats. Daar komen winkels, cafés en restaurants. De verdiepingen van het voormalige postkantoor worden omgebouwd tot kamers voor het Kimpton-vijfsterrenhotel. 

Volledig scherm
Het oude postkantoor aan de Coolsingel. © Killian Lindenburg

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam