Volledig scherm
Verleden jaar was de eerste Black Friday waarmee Rotterdam echt uitpakte een groot succes. © Jan de Groen

Nog langer shoppen: Black Friday dit jaar tot middernacht

De Bijenkorf in het Rotterdamse centrum is op Black Friday voor de eerste keer tot middernacht open. De verwachting is dat meer winkeliers extra laat openblijven tijdens het koopfeestje op vrijdag 23 november, waarbij veel producten met hoge korting worden verkocht.

Vorig jaar omhelsden de winkeliers in het Rotterdamse centrum voor de eerste keer Black Friday, een Amerikaans fenomeen dat altijd de dag na Thanksgiving valt. Tot ver in de avond was het druk op straat en in de winkels. Ook dit jaar zijn de winkels voor koopjesjagers minstens tot 23 uur open, maar de winkeliers kunnen er nog een uurtje aan vast plakken. De Bijenkorf zal dit zeker doen.

,,Vorig jaar moesten ondernemers tijdens Black Friday om 23.15 uur aan klanten vragen of ze alsjeblieft de winkel wilden verlaten’’, zei Dominique van Elsacker van Urban Department Store Rotterdam (de vertegenwoordiger van eigenaren en ondernemers in de binnenstad) eerder. Terugkijkend bleek het ook de drukste dag van het jaar in de metro, zo meldt de organisatie. ,,Zelfs drukker dan het kampioenschap van Feyenoord en de Marathon.’’

Metro extra druk

De RET heeft aangegeven de dienstregeling van de metro aan te passen aan de late openingstijden, zodat iedereen nog thuis kan komen. De hoop is dat toeristen en dagjesmensen vanwege Black Friday ook een lang weekeindje Rotterdam boeken.

Er zullen dit jaar geen extra koopavonden zijn voor Sinterklaas, dat op een woensdag valt. Omdat de winkels tegenwoordig altijd tot 19:00 uur open zijn, is hiervoor gekozen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam