De politie neemt geregeld messen in beslag van de Rotterdamse jeugd.
Volledig scherm
De politie neemt geregeld messen in beslag van de Rotterdamse jeugd. © Politie Rotterdam

Nog vier verdachte jongeren opgepakt voor in rug steken 17-jarige jongen

De politie heeft nog vier jongens (17 en 18 jaar) aangehouden voor de steekpartij op de Rotterdamse Pleinweg eind januari. Het 17-jarige slachtoffer raakte ernstig gewond, nadat hij in zijn rug werd gestoken. Eerder werden al zes jongens tussen de 16 en 18 jaar aangehouden.

De jongen zou bij Zuidplein ruzie hebben gekregen met de groep verdachten. Dat mondde uit in een vechtpartij. Toen het slachtoffer probeerde te vluchten, werd hij in zijn rug gestoken. Met behulp van een vriend ging hij naar het Ikazia Ziekenhuis, waar hij onmiddellijk werd geopereerd.

Geweld

Het extreme geweld onder jongeren is een grote zorg voor de politie en politiek. Na een steekpartij in Ridderkerk en Spijkenisse stelden de burgemeesters van deze gemeenten een messenverbod voor minderjarigen in. 

Ook de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb uit zich fel over het messengeweld in de stad. Eergisteren maakte hij bekend een dwangsom van 2500 euro op te willen leggen aan ouders van jonge messenbezitters in Rotterdam. Jongeren die worden betrapt met een mes, wil hij een gebiedsverbod opleggen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam