Jongeren die jeugdzorg hebben, moeten vaak vele maanden wachten voordat ze worden geholpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren die jeugdzorg hebben, moeten vaak vele maanden wachten voordat ze worden geholpen. © Gezienus Bruining

Noodkreet naar Máxima over jeugdzorg: ‘Psychische problemen jongeren verergeren door wachttijden’

Huisartsen in de regio Rotterdam luiden in een brandbrief aan koningin Máxima de noodklok over de jeugdzorg. Veel kinderen en jongeren krijgen niet de geestelijke gezondheidszorg die ze eigenlijk nodig hebben, stellen ze daarin, onder meer doordat jeugdzorginstellingen in de regio Rotterdam patiëntenstops hebben afgekondigd voor de rest van dit jaar. 

 1. Ambitieus plan: nieuw Feijenoordpark verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid
  PREMIUM

  Ambitieus plan: nieuw Feijenoord­park verbindt omgeving Kuip met oude wijken op Zuid

  Een groot deel van Rotterdam-Zuid ondergaat de komende tientallen jaren een metamorfose. Op initiatief van onder andere de gemeente Rotterdam, de NS en ProRail wordt onderzocht hoe het spoorwegemplacement bij De Kuip kan worden verplaatst, zodat de overblijvende sporen kunnen worden overkapt. Er ontstaat dan een gevarieerd dakpark, met aan de randen duizenden nieuwe woningen en een intercitystation, met als optie een aansluiting op een ov-verbinding naar Noord.
 2. De Erasmusbrug is 25 jaar oud: de Zwaan is een feestbeest geworden
  PREMIUM
  Foto-serie

  De Erasmus­brug is 25 jaar oud: de Zwaan is een feestbeest geworden

  De Erasmusbrug is 25 jaar oud, en al een kwart eeuw wordt er gefeest en gefuifd op de beroemde oeververbinding in hartje stad. Snelheidsduivels in watervlugge vliegtuigjes scheerden er onderdoor tijdens de Red Bull Air Race in 2008, Rotterdammers vergaapten zich aan spetterend vuurwerk met oud en nieuw of moedigden afgematte atleten aan bij de zoveelste marathon. Met als kers op de taart de oogverblindende show die dj Afrojack gaf als uitsmijter van het Eurovisie Songfestival.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam