Er zijn dringend extra zorgmedewerkers nodig. DeRotterdamseZorg roept daarom organisaties op medewerkers met een zorgachtergrond tijdelijk aan de zorg uit te lenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Er zijn dringend extra zorgmedewerkers nodig. DeRotterdamseZorg roept daarom organisaties op medewerkers met een zorgachtergrond tijdelijk aan de zorg uit te lenen. © ANP

Noodkreet voor extra handen: ‘Leen personeel met zorgachtergrond uit aan de zorg’

UpdateWerknemers met een achtergrond in de zorg die nu iets heel anders doen, zouden van hun baas de ruimte moeten krijgen om tijdelijk bij te springen in de zorg. Die oproep doet werkgeversorganisatie deRotterdamseZorg. Het is een laatste redmiddel: de extra handen zijn broodnodig.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam