Volledig scherm
De Heatbox lijkt op een normale lunchbox, maar in deze ‘brooddoos’ zit een batterij waardoor ze maaltijden kan opwarmen. © Heatbox/Yeaumain de Boom

Nooit meer zonder warm eten: Rotterdammers bedenken lunchbox die maaltijden stoomt

Een lunchbox die zelf de maaltijden opwarmt. Met deze uitvinding willen Amit Jaura (23) en drie mede-uitvinders vanuit Rotterdam de wereld veroveren.

Jaura kwam op het idee in zijn studententijd op de Erasmus Universiteit. ,,Wat ik kon krijgen was óf koud óf ongezond. Op een gegeven moment dacht ik bij mezelf: hier ben ik klaar mee.’’ Met zijn uitvinding hoopt hij mensen de mogelijkheid te geven om een warme en verse maaltijd te eten zonder dat ze een magnetron of snackbar in de buurt nodig hebben.

Stoom

Quote

Er hoeft alleen nog een klein beetje water bij

De Heatbox, zoals de vinding is gedoopt, is een lunchbox met een batterij. Daarin zit, eenmaal opgeladen, genoeg stroom om ongeveer drie maaltijden warm te stomen. ,,Er hoeft alleen nog een klein beetje water bij.’’ Het verhitten van een maaltijd duurt volgens de uitvinders acht tot maximaal twaalf minuten. De accu van de lunchbox is ook te gebruiken als een powerbank voor mobiele apparaten.

De Heatbox ligt vanaf juli 2020 in de winkel. Ze zal te koop zijn voor de prijs van 99 euro. Tenminste, Jaura en consorten hebben eerst nog geld nodig om hun slimme maaltijddoos in productie te brengen. Het gaat om 30.000 euro. ,,Minimaal.’’ De crowdfundingscampagne hiervoor begint volgende week.

Ontwerpen

Als het lukt de eerste box met succes op de markt te brengen, willen ze meerdere ontwerpen maken.

Jaura en z'n drie collega-uitvinders houden met hun bedrijfje Heatbox in Rijswijk. Behalve met het zoeken van investeerders zijn ze druk met het patenteren van hun vinding.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam