Volledig scherm
Brouwerij Noordt zou een van de locaties van dit jaar moeten zijn. © Frank de Roo

Noord Zie Jazz in actie voor behoud Jazzfestival

UpdateDe organisatie van Noord Zie Jazz is een actie begonnen voor behoud van het Jazzfestival. Het festival heeft van de gemeente gehoord dat de subsidie wordt verlaagd. Daardoor heeft ook een andere geldschieter zich terug getrokken. 

Om het buurtfestival alsnog te laten doorgaan, is Simone Brinkman een handtekeningenactie begonnen. Met die handtekeningen wil Noord Zie Jazz een bewonersinitiatief aanvragen. ,,Dat is geld uit een ander potje. Vorig jaar hebben we daar ook uit moeten putten. Toen hebben we uiteindelijk quitte gespeeld.” De organisatie komt nu 5000 euro te kort.

Bezoekers van Noord Zie Jazz betalen een vrijwillige bijdrage voor de optredens. Brinkman wil daar graag aan vasthouden. ,,We vinden dat het festival toegankelijk moet zijn. Door dat systeem komen er mensen met een kleine beurs en mensen die wat meer geld hebben. Echte jazzliefhebbers en mensen die een keer willen komen kijken. Het zou jammer zijn als het niet door zou gaan omdat we geld tekort hebben.”

Noord Zie Jazz is een festival op verschillende locaties in Rotterdam Noord. Tot nu toe zijn er drie edities geweest. Dit jaar zouden er podia zijn in onder meer de Bergsingelkerk, op het Pijnackerplein, Brouwerij Noordt en het Vroesenpark. ,,In totaal op veertien podia, meer dan vorig jaar.” Bij de vorige editie waren er optredens van onder andere Mike Boddé, Shirma Rouse, Eric Vloeimans, Black to Black en Benjamin Herman.