Volledig scherm
Bewoners van het Noordereiland willen dat de gemeente Rotterdam actie onderneemt om de overlast van 'parkeertoeristen' tegen te gaan. © ANP

Noordereiland is overlast van 'parkeertoeristen' zat

De gemeente Rotterdam moet actie ondernemen om de overlast van 'parkeertoeristen' op het Noordereiland tegen te gaan. Dat vinden de bewoners. Ze klagen al jaren over lawaai, straatraces en afval, maar er wordt niets aan de problemen gedaan.

Vooral met mooi weer is het Noordereiland in trek. Mensen komen met de auto naar de kades om - vaak - met de deur open en de muziek aan van de zomeravond te genieten. Vaak wordt afval, waaronder etensresten, blikjes, condooms, en lachgaspatronen, achtergelaten op straat. Bewoners klagen verder over racende wagens, wildplassen en intimidatie.

Alle maatregelen die de wijk de afgelopen jaren heeft voorgesteld, zijn geweigerd, stelt de gebiedscommissie Feijenoord in een brief aan het dagelijks gemeentebestuur. Er is gevraagd om andere inrichting van de kades, bijvoorbeeld met parkeervakken zodat er boetes uitgedeeld kunnen worden voor foutparkeren; om meer groen op het eiland zodat er minder auto's kunnen staan en om een nieuw parkeerplan. Daar is tot nu toe niets van terechtgekomen.

De Wijkraad Noordereiland wil dat op korte termijn maatregelen worden genomen om de overlast tegen te gaan en dat er geld wordt uitgetrokken om de buitenruimte aan te passen. Bovendien vraag de Wijkraad om speciale verordeningen zodat er opgetreden kan worden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9473 stemmen