Volledig scherm
© anp

Noorwegen: grote zorgen om Odfjell Rotterdam

Het hoofdkantoor van Odfjell in Noorwegen maakt zich 'grote zorgen over de situatie in Rotterdam'. Dat zei een woordvoerder vandaag in een reactie op het vertrek van directeur Geert Eijsink van Odfjell Rotterdam.

Op de vraag waarom de directeur pas na zo veel incidenten de wacht is aangezegd, wil hij niet ingaan. 'Het gaat hier om persoonlijke redenen van zowel zijn kant als van onze kant', aldus de woordvoerder. Hij zegt dat Odfjell in Noorwegen de situatie 'extreem serieus' neemt en dat veiligheid de hoogste prioriteit heeft binnen het concern.

Dat het daarin juist keer op keer misging, kan hij niet verklaren. Het bedrijf zei eerder wel te werken aan cultuurverandering. De huidige cultuur zou juist niet voldoende zijn gericht op veiligheid. Verschillende keren lekten er gevaarlijke stoffen uit opslagtanks.

Inspectie
'We zijn echt keihard aan het werk om alle zaken weer op orde te krijgen. Inspecties wezen inderdaad zaken af, maar er is inmiddels ook een heleboel op orde en ook door de inspectie in orde bevonden.'

De woordvoerder stelt dat het bedrijf misschien niet zo goed in het communiceren is geweest, 'maar we zijn echt zeer actief bezig in het upgraden van de opslagtanks.' Het bedrijf investeert de komende jaren 250 miljoen euro in het verbeteren van de milieu- en veiligheidsprestaties.

Het concern heeft sinds vorige week Ake Gregertsen aangesteld als interim-president van Odfjell Terminals wereldwijd. Het hoofdkantoor van het tankopslagbedrijf is in Rotterdam gevestigd. Gregertsen gaat zich in het bijzonder bezighouden met de situatie in de Maasstad.

  1. ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’
    PREMIUM
    Column

    ‘In de VS zouden ze hem zo casten voor een film: elegant gekleed, vintage kapsel, Cary Grant-stijl’

    Ze hebben me altijd aangetrokken. Mensen zonder pretenties. Authentiek, charmant, oprecht, bescheiden, een tikkeltje rauw. Zo iemand is schrijver Alex Boogers. We zitten bij dezelfde Uitgeverij Podium, maar echt goed kenden we elkaar niet. Totdat ik Alex een keer met zijn vrouw Brenda trof in het café van De Bijenkorf. Ik had meteen een zwak voor hem. Geen beleefde smalltalk. Het ging meteen over het leven, onze achtergrond.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam