Volledig scherm
De proef wordt gehouden op de P+R Proveniersplein. © Google Streetview

NS begint met kentekenparkeren op P+R achter Rotterdam Centraal

De Nederlandse Spoorwegen willen dat automobilisten op meer plekken gemakkelijker de trein kunnen pakken. Bij de P+R-locatie bij station Rotterdam Centraal begint daarom vandaag een proef met kentekenherkenning. Daardoor kunnen automobilisten sneller het parkeerterrein op en hoeven ze niet meer bang te zijn dat ze de trein missen, meldt NS. 

Reizigers die de auto achterlaten bij het station krijgen bovendien korting op het parkeren. Door bij het uitrijden de ov-chipkaart te scannen, betalen deze reizigers gemiddeld 4 euro per dag, aldus NS. Later volgt eenzelfde proef bij het station Driebergen-Zeist.

Per week komen 20.000 mensen met hun auto naar het station. Naar station Lage Zwaluwe komt de helft van de reizigers met de auto. In het hele land zijn op met slagbomen afgeschermde parkeerterreinen bij stations in totaal 52.000 parkeerplekken beschikbaar. ,,Soms is de auto de beste manier om naar het station te komen, de trein brengt je verder naar hartje stad. Een prima combinatie, mits je de auto snel en gemakkelijk kwijt kunt”, vindt Bert Vaessens (NS).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam